Taiteellinen johtaja

Kuoron taiteellinen johtaja Kai Huopainen

Kotkan Kantaattikuoron taiteelliseksi johtajaksi valittiin helmikuussa 2019 kanttori, dir. cant. Kai Huopainen. Valinnan teki Kotkan Kantaattikuoro ry:n hallitus.

Kai Huopainen toimii musiikin saralla erityisesti laulutaitelijana sekä kuoron- ja orkesterinjohtajana. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa vuosina 1986–94 ja suorittanut musiikin maisterin tutkinnon kirkkomusiikin osastolla 1992 sekä lisäksi laulun A-tutkinnon vuonna 1994. Hän on lisäksi osallistunut useille mestarikursseille sekä opiskellut myös yksityisesti prof. Rudolf Bautzin ja prof. Dorothy Irvingin sekä oopperalaulaja Antti Suhosen johdolla. Kuoronjohtoa hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Heikki Liimolan ja Matti Hyökin johdolla. Hän on esiintynyt solistina useissa oratorioissa ja passioissa, pitänyt omia lied- ja kirkkokonsertteja sekä esiintynyt eri kuorojen ja orkesterien solistina sekä Suomessa että ulkomailla. Kotkan kantaattikuoron passioesitysten solistina hän on tehnyt jo 20-vuotisen uran. Hän on esiintynyt myös Sibelius-Akatemian oopperassa sekä Ooppera Skaalan ja Kotkan oopperan tuotannoissa. Vuonna 1998 hän sai II palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa. Vuonna 2018 hänelle myönnettiin director cantus-arvonimi.

Kai Huopainen on toiminut vuodesta 2000 lähtien Haminan seurakunnan kanttorina ja työskentelee tällä hetkellä Kotkan Kantaattikuoron lisäksi Kaakon Kamarikuoron ja Husulan Laulumiesten taiteellisena johtajana. Lisäksi hän on toiminut Haminassa järjestettävän Elokuun illat-musiikkitapahtuman tuottajana vuosina 2002-2018.

Aiemmat johtajat

2014–2019 diplomipianisti Pekka Soranummi

1978–2014 kapellimestari, dir. mus. Jouko Koivukoski

1963–1965 diplomiurkuri Niilo Heimola

1965–1978 musiikkineuvos Jukka Hapuoja ja Reino Lammentausta