Haminassa soi Mozart pyhäinpäivänä

Kotkan Kantaattikuoro esittää pyhäinpäivänä 5.11.2016 Mozartin Requiemin Haminan Marian kirkossa. Esitys on poikkeuksellinen: mukana on Marian kirkon ranskalaisromanttiset urut sekä patarummut.

Konsertin johtaa Kantaattikuoron taiteellinen johtaja, diplomipianisti Pekka Soranummi. Urkusäestyksestä vastaa pianisti Esa Ylönen ja patarumpuja soittaa musiikinopiskelija Arttu Huopainen.

Solisteina laulavat tutut ammattilaiset: Leena Arffman (sopraano), Maria Kettunen (altto), Anssi Hirvonen (tenori) ja Kai Huopainen (basso).

Kotkan Kantaattikuoro on vuonna 1963 perustettu iso kuoro, joka esittää suuria musiikkiteoksia ammattiorkestereiden ja -muusikoiden kanssa. Tässä produktiossa on mukana noin 55 laulajaa.

W.A. Mozartin (1756–1791) Requiem on säveltäjän tunnetuimpia teoksia, ja sopii erinomaisesti pyhäinpäivän teemaan. Kuolemansairas Mozart kirjoitti sävellystä kirjaimellisesti viimeisillä voimillaan – hän menehtyi ennen kuin teos valmistui. Säveltäjä Franz Süssmayr täydensi teoksen myöhemmin kokonaisuudeksi, jonka tunnemme nykyään.

Kuoro tuotoilla Italiaan

Mozart-konsertti on Kantaattikuoron omaa tuotantoa, sen tulot käytetään kuoron konserttimatkaan Italiaan. Kotkan Kantaattikuoro osallistuu Alta Pusterian kansainväliseen kuorofestivaaliin kesäkuussa 2017.

Festivaali järjestetään Pohjois-Italian alppimaisemissa, paikallisissa kylissä. Kuorot esiintyvät niin sisä- kuin ulkokonserteissakin. Noin 18 vuotta järjestetty festivaali on tunnettu tapahtuma, http://www.festivalpusteria.org/. Kantaattikuoro esittää festivaalilla erilaisia suomalaisia kuoroteoksia.

Lippuja myynnissä

Pyhäinpäivän Mozart-konsertin liput ovat myynnissä jo. Käsiohjelman hinta on 20/15 euroa. Niitä voi ostaa ennakkoon kuorolaisilta sekä Haminan kirkkoherranvirastosta. Lippuja voi tiedustella myös kuoron sähköpostin kautta: kotkan.kantaatikuoro (at) gmail.com.

Konsertti alkaa 5.11. klo 18 Marian kirkossa, lisätietoa http://www.kotkankantaattikuoro.fi/tulevat-konsertit/.